[Rozmiar: 110 bajtów] Jak pomagamy

» Pomoc dla pogorzelców z Nowego Modlina
» Zakup pralki dla schorowanej samotnej matki pięciorga dzieci
» Chora mama samotnie wychowująca córeczkę
» Zakup okularów korekcyjnych
» Pomoc dla mamy samotnie wychowującej troje dzieci
» Mama samotnie wychowująca dwóch synów
» Samotna chora mama dwóch córek
» Rodzina pogorzelców z Podlasia
» Samotna matka z czwórką dzieci
» Godne życie w trudnych warunkach ...
» Samotna matka trójki dzieci

Samotna matka z czwórką dzieci

Pani Barbara z Leśniewic koło Gostynina sama wychowuje czwórkę dzieci w wieku od 2 do 13 lat. W 2006 roku "uciekła" z patologicznej rodziny - od bijącego ją i dzieci męża. Nie miała do kogo się udać. Otrzymała lokal zastępczy od gminy, jednak był on w tragicznym stanie: brak ogrzewania, zbutwiałe deski na podłodze, okna zabite dyktą, przejmująca wilgoć.

Pani Barbara i jej czwórka dzieci byli zmuszeni do zamieszkania w takich warunkach. Wprowadzili się z dwoma materacami i szafą. Najbardziej doskwierał im chłód. Dzieci, które i tak cierpią na rozmaite schorzenia (7-letni chłopiec ma dużą wadę wzroku, 4-letni skazę białkową, a 2-letnia dziewczynka psychomotoryczne zaburzenia ruchowe i wymaga stałej rehabilitacji) były dodatkowo cały czas zaziębione. Pieniądze z opieki społecznej ledwo starczały na podstawowe potrzeby. Pani Barbara zaczęła szukać pomocy wśród "ludzi dobrej woli". Zwróciła się m.in. do naszej Fundacji.

Fundacja NADZIEJA pomogła Pani Barbarze doprowadzić mieszkanie do przyzwoitego stanu. Zakupiliśmy:

- panele podłogowe
- okna
- grzejniki
- meble
- oraz założyliśmy C.O.

Przekazaliśmy także znaczną pomoc rzeczową, tj. komputer, telewizor, ubrania, żywność.

Dodatkowo Fundacja przyznała stypendia dla dwojga najstarszych dzieci Pani Barbary: 8-letniego Bartka i 13-letniej Karoliny.

Mieszkanie tej rodziny z zimnej i mokrej "nory" zamieniło się w skromne, ale przytulne i ciepłe schronienie. Nie jest to na pewno wszystko, czego potrzebują, ale w takich warunkach Pani Barbarze łatwiej będzie zadbać o czwórkę swoich pociech.

Jeżeli zechcieliby Państwo wesprzeć Panią Barbarę i jej dzieci zachęcamy do wpłat na konto Fundacji z dopiskiem "rodzina z Leśniewic".