[Rozmiar: 110 bajtów] Stypendia

» Kasia - ekolożka

Klaudia - pogodna fotografka

Opinia komisji stypendialnej:

Sytuacja materialna Klaudii jest bardzo trudna, wychowuje się w rodzinie niepełnej. Ma dwoje rodzeństwa, oboje się uczą. Brat Klaudii ma 9 lat, a siostra 7 lat. Sytuacja materialna Klaudii nie pozwala jej w pełni rozwijać zainteresowań, a ma ich wiele.

Klaudia ukończyła gimnazjum ze średnią ocen – 5,07. Obecnie osiąga również bardzo dobre wyniki. Dziewczynka lubi uczyć się języków obcych. W gimnazjum reprezentowała szkołę w konkursach z języka niemieckiego. Dziewczynka chciałaby rozwijać się w tym kierunku.

Wykazuje również zainteresowanie językiem polskim, brała udział w Konkursie „Omnibus 2005” i zajęła III miejsce w województwie mazowieckim, zajęła także III miejsce w „Gminnym Konkursie Ortograficznym”.

Kolejnym zainteresowaniem Klaudii jest ekologia i ochrona środowiska. Na tym polu również osiągała sukcesy, w roku 2005 otrzymała wyróżnienie za zajęcie III miejsca w Szkolnym Konkursie „Ekoplaneta”.

Prawdziwą pasją dziewczynki jest fotografia, w tym semestrze brała udział w Konkursie Fotograficznym „Mazowsze bliskie sercu”. Uwielbia robić zdjęcia, gdyż jak twierdzi, w ten sposób można uchwycić niepowtarzalny moment.

Klaudia jest uczennicą o wszechstronnych zainteresowaniach, również bardzo koleżeńska, pomaga w nauce szkolnym koleżankom i kolegom. Dziewczynka jest bardzo aktywną uczennicą, miłą, cechuje ją wysoka kultura osobista. Ma wiele zainteresowań i pasji. Postawa Klaudii zasługuje na wyróżnienie.

Słowa uczennicy:

Przede wszystkim chciałabym podziękować za tak ogromne wyróżnienie. Postaram się dobrze wywiązać z zobowiązań jakie nakłada na mnie tak ogromna nagroda.

Od roku interesuję się fotografią. Po prostu uwielbiam robić zdjęcia. Myślę, że dzięki nim można uchwycić niepowtarzalny moment, chwilę, która już nigdy się nie powtórzy i to jest cudowne. Najpiękniejsze chwile, obrazy, dzięki zdjęciom, można zachować na dłużej.

Być może część pieniędzy ze stypendium przeznaczę na zakup nowego aparatu, by móc realizować swoje marzenia. Chciałabym również w wakacje zapisać się na kurs językowy. Jeszcze nie zdecydowałam czy będzie to język angielski czy niemiecki. Lubię też biologię, dlatego chciałabym również rozwijać się w tym kierunku. Jeśli zaś chodzi o mnie, to jestem pogodna, otwarta na nowe przyjaźnie i ... uwielbiam kabarety:-). Jeszcze raz z całego serducha dziękuję.