[Rozmiar: 110 bajtów] Stypendia

» Kasia - ekolożka

Michał - wszechstronnie utalentowany uczeń

Opinia komisji stypendialnej

Sytuacja materialna ucznia nie jest łatwa. Michał jest wyjątkowym uczniem w pełni realizującym swój potencjał intelektualny. Chłopiec angażuje się w naukę osiągając wysokie i bardzo wysokie wyniki. Uczeń już w szkole podstawowej brał udział w wielu konkursach przedmiotowych dając się poznać jako osoba wszechstronnie utalentowana o ogromnej samodyscyplinie. Z biegiem lat Michał nie zaprzestał poszukiwań drogi samorozwoju angażując się w rozliczne działania, których efektem są następujące osiągnięcia: „najlepszy wynik” w konkursie geograficzno-fizycznym(2011r.), „bardzo dobry wynik” w konkursie ortograficznym(2011r.), „najlepszy wynik w szkole” w konkursie chemicznym(2011 r.), I miejsce w konkursie języka niemieckiego(2011r.), II miejsce w konkursie „Człowiek, chemia, środowisko” (2011 r.).
Uczeń szczególnie chętnie bierze udział w zmaganiach matematycznych. Od 2006 roku rokrocznie zdobywał wyróżnienia w Międzynarodowym Konkursie Matematycznym „ Kangur Matematyczny”, a w ubiegłym roku, już jako licealista, brał udział w finale Szkolnego Konkursu Matematycznego „Delta”.
Michał nie odmawia również udziału w działaniach artystycznych np. w ubiegłym roku szkolnym zaangażował się w przygotowanie Dnia Otwartego Szkoły.

Chłopiec jest osobą lubianą przez koleżanki i kolegów oraz nauczycieli. Świetnie poradził sobie ze sprawowaniem funkcji gospodarza klasy w ubiegłym roku szkolnym. Jako jedna z trzech osób w klasie uzyskał bardzo wysoką średnią ocen (4, 87), co zagwarantowało mu otrzymanie świadectwa promocyjnego z wyróżnieniem.
Wysoka kultura osobista , samodyscyplina i zaangażowanie Michała w dążeniu do jego celów sprawiają, że zdecydowanie wyróżnia się on wśród młodzieży.