[Rozmiar: 110 bajtów] O Fundacji

Fundacja NADZIEJA działa w obszarach:

POMOC STYPENDIALNA
dla utalentowanych dzieci z ubogich rodzin

POMOC SOS rodzinom wielodzietnym
znajdującym się w skrajnie trudnej, losowej sytuacji

POMOC OSOBOM BEZROBOTNYM
w zakładaniu własnych firm

ROZWÓJ EKONOMII SPOŁECZNEJ
jako skutecznego narzędzia przeciwdziałania
wykluczeniu społecznemu

____________________________________________

Kurs językowy dla naszych podopiecznych!

Dzięki współpracy Fundacji NADZIEJA z firmą Multikurs nasi podopieczni od marca tego roku mają możliwość szlifować swoją znajomość języków obcych. A wszystko to dzięki dostępowi do kursu językowego na platformie Multikurs.pl. Większość z naszych podopiecznych zdecydowała się na kurs języka angielskiego - mamy nadzieję, że zdobyta wiedza zaowocuje w przyszłości :)
Multikurs.pl to nowoczesna platforma internetowa do nauki języków online, oferująca kilka rodzajów kursów do nauki aż 11 języków obcych. Nauka odbywa się w całości online: użytkownik na określony czas otrzymuje dostęp do wszystkich materiałów zawartych w danym kursie. Do dyspozycji są kursy kompletne kształtujące wszystkie umiejętności językowe oraz kursy do nauki słownictwa oparte na systemie inteligentnych powtórek, tak aby odbiorca przyswoił jak najwięcej nowego słownictwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki specjalnemu systemowi motywującemu kursanci zachęcani są do regularnej nauki, a różnorodne ćwiczenia ułatwiają utrwalenie już przyswojonego materiału. Mimo, że kursy odbywają się przez Internet, umożliwiają kształtowanie wszystkich umiejętności językowych, w tym mówienia i rozumienia ze słuchu: duża ilość nagrań (tworzonych wyłącznie przez native speakerów) oraz specjalna funkcja trenera wymowy i odgrywania ról w dialogach z nagrywaniem i odtwarzaniem swoich wypowiedzi sprawiają, że bardzo niskim kosztem można ćwiczyć mówienie w języku obcym we własnym domu.
Z ofertą kursów językowych firmy Multikurs można zapoznać się TUTAJ

STYPENDIA

Fundacja NADZIEJA pomaga uzdolnionym dzieciom z ubogich wielodzietnych rodzin.

Przyznajemy stypendia dla utalentowanych, pracowitych dzieci z biednych rodzin.
Stypendia przyznawane są uczniom, którzy pomimo bardzo ciężkiej sytuacji materialnej, nie tylko świetnie się uczą, ale również pomagają innym potrzebującym.
Nasza pomoc pozwala im nie tylko wyrwać się z biedy i wykształcić, ale również motywuje do dalszej pracy w celu realizacji własnych marzeń oraz talentów.
Działania te przeciwdziałają marnotrawieniu potencjału młodego pokolenia

Zachęcamy do zapoznania się z sylwetkami naszych wybranych stypendystów...

Składamy serdeczne podziękowania Wszystkim, którzy wspomagają nasz fundusz stypendialny. Dzięki Państwa hojności możemy wspierać uzdolnioną młodzież z ubogich rodzin.

Przyznawana pomoc stypendialna to najlepsza inwestycja w kapitał polskiego społeczeństwa.

POMOC SOS

Pomagamy rodzinom wielodzietnym znajdującym się w skrajnie trudnej sytuacji przekazując rzeczową i finansową POMOC SOS

Przeciwdziałanie ubóstwu dzieci i rodzin wielodzietnych, przywrócenie im godności i możliwości nauki i pracy to wielkie zadanie dla lokalnych społeczności, szczególnie wspólnot parafialnych.

Fundacja NADZIEJA zainicjowała budowę nowego modelu wsparcia dla rodzin wielodzietnych znajdujących się w skrajnie trudnej sytuacji poprzez budzenie aktywności i ludzkiej wrażliwości w lokalnych społecznościach, a zwłaszcza we wspólnotach parafialnych.

Nieocenione są wszelkie działania związane z pomocą dla dzieci z rodzin wielodzietnych wykluczonych społecznie z powodu ubóstwa. Ma to kluczowe znaczenie w obliczu katastrofy demograficznej Polski.

____________________________________________

APEL O POMOC POGORZELCOM!!!
W lutym 2017 roku z prośbą o pomoc do Fundacji zgłosiła się Pani Renata z miejscowości Biskupiec, której ogień strawił całe mieszkanie. W pożarze mieszkania śmierć poniosła jej ukochana mama. Pani Renata wraz z trójką dzieci cudem ocalała. Więcej informacji Pomoc dla Pani Renaty z Biskupca

APEL O POMOC W ODBUDOWIE DOMU!!!

Zwracamy się z prośbą o wsparcie ubogiej i dotkniętej nieszczęściem pożaru domu rodziny Pani Julii ze wsi Wistki w gminie Tuczna. Pani Julia jest mamą czworga małych dzieci. Pani Julia opiekuje się także mężem, który jest poważnie chory i oczekuje na operację. Więcej informacji: Pomoc w odbudowie domu pani Julii ze wsi Wistki
____________________________________________

Seito Polska sp. z o.o. poszukuje osób do pracy do nowootwartego zakładu w Warszawie, na Targówku.
Opis stanowiska:
.: proste prace manualne przy linii produkcyjnej,
.: pakowanie produktu gotowego,
.: dbałość o jakość produktów zgodnie ze standardami firmy,
.: prace porządkowe.

Nie musisz mieć doświadczenia. Jeśli szukasz pracy stale, sezonowej czy tylko na weekendy wyślij CV na adres: rekrutacja.waw@seito.pl lub zadzwoń: 691 480 092

APEL O POMOC POGORZELCOM
z Nowego Modlina !!!

5-osobowa rodzina z Nowego Modlina w jednej chwili straciła cały dorobek życia. Ogień doszczętnie zniszczył ich dom. Poszkodowani będą musieli wybudować nowy dom.
Apelujemy o pomoc dla pogorzelców !!!
Więcej w  Pomoc dla pogorzelców z Nowego Modlina

POWSTAŁE FIRMY

Fundacja NADZIEJA pomaga osobom bezrobotnym w zakładaniu własnych, rodzinnych firm. Wspieramy ludzką przedsiębiorczość i kreatywność, pomagamy osobom, które znalazły się w trudniejszej sytuacji od innych - straciły pracę, a często także nadzieję na lepszą przyszłość.

Stawiamy na ludzi, którzy wykazują się inicjatywą, odpowiedzialnością i konsekwencją w działaniu – ludzi, którzy nie zmarnują danej im szansy, a pozwalając pomóc sobie, być może w przyszłości sami będą w stanie zaoferować pomoc innym, na przykład tworząc nowe miejsca pracy.

Ponad 2200 osób bezrobotnych skorzystało już z naszego wsparcia, około 1100 osób założyło własne firmy.
Prowadzimy też kompleksowe szkolenia „ABC przedsiębiorczości” oraz indywidualne doradztwo z zakresu kierowania niewielką firmą.

SZKOLENIA

Realizujemy projekty szkoleniowo-doradcze,
we współpracy z innymi instytucjami,
skierowane głównie do osób bezrobotnych.
Poza zajęciami z przedsiębiorczości,
marketingu, księgowości oraz kształtowania
postaw przedsiębiorczych w ich zakres
wchodzą też zazwyczaj kursy komputerowe
oraz indywidualne doradztwo.

Zrealizowany projekt:

Fundacja NADZIEJA we współpracy z Krajową Izbą Gospodarczą realizowała na terenie województwa mazowieckiego projekt szkoleniowo-grantowo-doradczy Nowe Kwalifikacje, Praca, Przedsiębiorczość dla Bezrobotnych Kobiet.

______________________________________________

Szkolenia i doradztwo dla osób bezrobotnych realizowane przez naszą Fundację są bezpłatne.