[Rozmiar: 110 bajtów] Jak pomagamy

» Pomoc dla pogorzelców z Nowego Modlina
» Zakup pralki dla schorowanej samotnej matki pięciorga dzieci
» Chora mama samotnie wychowująca córeczkę
» Zakup okularów korekcyjnych
» Pomoc dla mamy samotnie wychowującej troje dzieci
» Mama samotnie wychowująca dwóch synów
» Samotna chora mama dwóch córek
» Rodzina pogorzelców z Podlasia
» Samotna matka z czwórką dzieci
» Godne życie w trudnych warunkach ...
» Samotna matka trójki dzieci

Chora mama samotnie wychowująca córeczkę

Pani Danuta jest mamą 6-letniej dziewczynki, którą samotnie wychowuje. Wraz ze swoją córką mieszkają w jednym pokoju, który jednak nie nadawał się do mieszkania. W imieniu Pani Danuty o pomoc do Fundacji NADZIEJA zwróciła się jej sąsiadka, która była zaniepokojona i poruszona sytuacją mamy i jej córki. Stan zamieszkałego przez Panią Danutę mieszkania był tragiczny. W pokoju na ścianach była pleśń, odpadały tynki i panowała wilgoć. Warunki w pokoju zagrażały zdrowiu Pani Danuty i jej córeczki. Sytuację kompiluje także ciężka choroba Pani Danuty. W całej tej sytuacji wspaniale zachowuje się 6-letnia dziewczynka, która opiekuje się mamą, m. in. podając jej tlen.

Fundacja NADZIEJA postanowiła pomóc Pani Danucie i jej córeczce. Dlatego też Fundacja zdecydowała zapłacić za remont zamieszkałego przez panie pokoju. W mieszkaniu należało zerwać tynki, a następnie położyć gładzie a następnie wszystko pomalować. Położona została także podłoga. Dzięki naszej pomocy Pani Danuta i jej córka mieszkają teraz w czystym i zdrowym otoczeniu.