[Rozmiar: 110 bajtów] Jak pomagamy

» Pomoc dla pogorzelców z Nowego Modlina
» Zakup pralki dla schorowanej samotnej matki pięciorga dzieci
» Chora mama samotnie wychowująca córeczkę
» Zakup okularów korekcyjnych
» Pomoc dla mamy samotnie wychowującej troje dzieci
» Mama samotnie wychowująca dwóch synów
» Samotna chora mama dwóch córek
» Rodzina pogorzelców z Podlasia
» Samotna matka z czwórką dzieci
» Godne życie w trudnych warunkach ...
» Samotna matka trójki dzieci

Mama samotnie wychowująca dwóch synów

Do naszej Fundacji o pomoc zwróciła się Pani Kamila, która znalazła się w trudnej sytuacji życiowej. Pani Kamila samotnie wychowuje dwóch synów - 3-letniego i 10-letniego. Niestety pomimo starań nie może znaleźć pracy w swojej miejscowości. Sytuacja rodziny jest bardzo trudna, tym bardziej, że jeden z synów Pani Kamili przewlekle choruje. Do tej pory Pani Kamila z dziećmi mieszkała w mieszkaniu, w którym panowały bardzo złe warunki. W związku z trudną sytuacją wystąpiła do urzędu gminy z prośbą o lokal zastępczy. Po długim oczekiwaniu gmina przyznała Pani Kamili lokal w tzw. stanie surowym. Aby móc tam zamieszkać należało wyremontować cały lokal. Z powodu brak pracy pani Kamili nie stać było na remont, przez co nie mogła zapewnić swoim dzieciom godnych warunków życiowych. Fundacja NADZIEJA postanowiła wspomóc Panią Kamilę i jej rodzinę. Po rozpatrzeniu najpilniejszych potrzeb Fundacja zakupiła niezbędne do generalnego remontu materiały. Dzięki temu Pani Kamila wraz ze swoimi synami mogła zamieszkać w nowym domu.