[Rozmiar: 110 bajtów] Jak pomagamy

» Pomoc dla pogorzelców z Nowego Modlina
» Zakup pralki dla schorowanej samotnej matki pięciorga dzieci
» Chora mama samotnie wychowująca córeczkę
» Zakup okularów korekcyjnych
» Pomoc dla mamy samotnie wychowującej troje dzieci
» Mama samotnie wychowująca dwóch synów
» Samotna chora mama dwóch córek
» Rodzina pogorzelców z Podlasia
» Samotna matka z czwórką dzieci
» Godne życie w trudnych warunkach ...
» Samotna matka trójki dzieci

Pomoc dla mamy samotnie wychowującej troje dzieci

Fundacja Nadzieja pomogła Pani Małgorzacie samotnie wychowującej troje dzieci. Sytuacja materialno - mieszkaniowa rodziny jest bardzo trudna. Pani Małgorzata jest bezrobotna, a rodzina utrzymuje się jedynie z alimentów i zasiłków z opieki społecznej. Dodatkowo ze względu na niebezpieczne sąsiedztwo Pani Małgorzata wraz z dziećmi w trosce o najbliższych musiała szukać nowego mieszkania. To wiązało się także ze zmianą szkoły dla małoletnich dzieci.

Fundacja Nadzieja sfinansowała zakup podręczników szkolnych dla Gabrysi - jednego z trojga dzieci Pani Małgorzaty. Fundacja wsparła także rodzinę Pani Małgorzaty poprzez zakup żywności.

Ponadto córka Pani Małgorzaty – Anna, uczennica III klasy technikum, została objęta Programem Stypendialnym Fundacji Nadzieja. Warto dodać, że ze względu na bardzo mały metraż mieszkania, Ania mogła się uczyć dopiero, gdy młodsze rodzeństwo pójdzie spać.
Pomimo trudnych warunków mieszkaniowych uczennica Anna osiąga bardzo wysokie wyniki w nauce i angażuje się w życie szkoły.