[Rozmiar: 110 bajtów] Wydarzenia

POMOC W ODBUDOWIE DOMU PANI JULII ZE WSI WISTKI

Zwracamy się z prośbą o wsparcie ubogiej i dotkniętej nieszcześciem pożaru domu rodziny Pani Julii ze wsi Wistki w gminie Tuczna. Pani Julia jest mamą czworga dzieci w wieku od 1 miesiąca do 5 lat. Pani Julia opiekuje się także mężem, który jest poważnie chory i oczekuje na operację.
W dniu 12 listopada 2016 r. spalił się dom tej rodziny.
Dom był budowany wspólnymi siłami rodziny. Mąż Pani Julii poświęcił wiele czasu, sił i zdrowia, by zbudować dom dla swojej rodziny. Niestety w wyniku pożaru rodzina straciła dach na głową. W odbudowie domu przyda się każda pomoc. Obecnie najbardziej potrzebna jest blacha na pokrycie dachu. Brakuje kwoty pięciu tysięcy złotych (5 000,00) zł na zakup ww. materiału.
Ich marzeniem jest odbudowanie własnego domu, lecz nie dysponują własnymi środkami finansowymi. Dodatkowo sytuacja zdrowotna męża Pani Julii jest bardzo trudna.

W związku z tym zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli, firm, hurtowni materiałów budowlanych o pomoc dla tej rodziny.
Pomóżmy im wspólnie odbudować dom i odnaleźć chęć życia. Przywróćmy im wiarę i nadzieję na lepsze jutro!

Darowiznę rzeczową na rzecz rodziny Pani Julii ze wsi Wistki w gm. Tuczna można przekazać za pośrednictwem naszej Fundacji, a także wpłacając środki pieniężne na konto naszej Fundacji o nr 36 1160 2202 0000 0000 3737 5711z dopiskiem „Pomoc dla pogorzelców ze wsi Wistki”

Za wszelką pomoc i okazane serce w imieniu Fundacji oraz całej Rodziny ze wsi Wistki w gm. Tuczna z góry serdecznie dziękujemy!!!